Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Διακοσμηση

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ 

      Για μένα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, διότι ανανεώνεται , εξελίσσεται και διαμορφώνεται μαζι μας. Επηρεάζει την ψυχολογία του ανθρώπου και επηρεάζεται απο αυτήν αλλά και από την εποχή και της δικές της ανάγκες.
     Όλα ξεκινούν απο πολύ παλια, παλαιολιθική εποχή. Συγκεκριμένα από τη πρώτη κατοικία του ανθρώπου, δηλαδή τη σπηλία .Ηταν το πρώτο δείγμα σπηλαιογραφίας και γλυπτών αναγλυφών οστών από ζώα. Υπάρχει μια πιθανότητα να το καναν για να αφηγηθούν την καθημερινότητα τους. 'Ομως από τότε υπάρχει μια στοιχειώδης διαρρύθμιση διότι αλλου κοιμόντουσαν και αλλού μαγείρευαν. Είναι σίγουρο πως οι ανθρώπινες ανάγκες είναι αυτές που πάντα θα καθορίζουν την διακόσμηση ενός χώρου.
      Με το πέρασμα του χρόνου η διακόσμηση έγινε τέχνη. Όπως λένε είναι η ψυχή της αρχιτεκτονικής. Έχει τους δικούς της κανόνες και αρχές.. Είναι η τεχνική που αναβαθμίζει το περιβάλλον διαβίωσης ή εργασίας και εξυπηρετεί τις ανάγκες μας. Μας προσφέρει ποιότητα ζωης μας ομορφαίνει τη ζωη! Τα εργαλεία ενός διακοσμητή ειναι το μολύβι και το χαρτί. Με το σχεδιασμό πρεπει να βρεθεί λύση που θα συνδιαζει τη ν αισθητική με τη λειτουργικοτητα του χώρου!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου